Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Γαλλική έκθεση φωτογραφίας για τη βιοποικιλότητα

Άνοιξε χθες τις πύλες της στο πάρκο Ματσόπουλου, παρουσία του γενικού Πρόξενου Θεσσαλονίκης κ. Τιμονιέ

Άνοιξε τις πύλες της χθες στο τρικαλινό κοινό, παρουσία του γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονική κ. Τιμονιέ, η έκθεση γαλλικής φωτογραφίας που είναι αφιερωμένη στην βιοποικιλότητα. Η έκθεση λειτουργεί στο πάρκο Ματσόπουλου με ώρες επίσκεψης Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ, το Σάββατο από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

Την έκθεση φωτογραφίας διοργάνωσε ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας.
Μιλώντας σχετικά ο Γάλλος Πρόξενος, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ήρθα εδώ για να εγκαινιάσω την έκθεση φωτογραφίας σχετικά με την βιοποικιλότητα. Σκοπός της επίσκεψής μου είναι να διαπιστώσω ποια είναι η εξέλιξη των πολιτιστικών σχέσεων με τα Τρίκαλα. Είδα αυτή την παράσταση, τον Μικρό Πρίγκηπα, και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Μου είπανε επίσης πως το φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου είχε μεγάλη επιτυχία. Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα της γαλλοφωνίας και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο υπάρχει συνδετικός κρίκος του γαλλικού λαού με τους υπόλοιπους για την προστασία και της βιοποικιλότητας. Χρειαζόμαστε τους Έλληνες για να προστατεύσουμε την ομορφιά της φύσης. Ελπίζουμε πάνω σε αυτό το θέμα να έχουμε την στήριξη των Ελλήνων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προστατεύοντας την φύση προστατεύουμε και την οικονομία και ιδιαιτέρα, την πράσινη οικονομία”.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητών γαλλικής φιλολογίας Νομού Τρικάλων κ Βασιλική Ακράτου σημείωσε: “Σήμερα εδώ έχουμε τα εγκαίνια μιας έκθεσης που αφορά την βιοποικιλότητα. 'Όπως θα ξέρετε το 2010 έχει ανακηρυχτεί παγκόσμιο έτος βιοποικιλότητας και ο Σύλλογος μας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, ζητήσαμε και εμείς να κάνουμε αυτή την εκδήλωση σήμερα. Έχουμε 20 φωτογραφίες που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό με ένα παιδαγωγικό τρόπο”.

Πηγή: Φωτεινή Παπανικολάου Εφημερίδα "Τρικαλινά Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου