Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Διπλή έκθεση στον Τρικαλινό χώρο πολιτισμού «Alma»

Ο χώρος πολιτισμού ALMA ξεκινάει τη «ζωή του» στις 18 Μαρτίου με μια διπλή ατομική παρουσίαση δύο σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, του Παύλου Σάμιου και του Μανόλη Χάρου.

Η αίθουσα φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό σε σχέση με την τακτική παρουσίαση εικαστικών έργων στην πόλη των Τρικάλων και, πέραν των εκθεσιακών της δραστηριοτήτων, θα παρουσιάσει και σειρά παράπλευρων δραστηριοτήτων με παιδευτικό και μορφωτικό χαρακτήρα, όπως διαλέξεις, συζητήσεις, σεμινάρια και, μαζί μʼ αυτά, εκδόσεις και άλλες δραστηριότητες.

Στη διάρκεια αυτής της εκθεσιακής χρονιάς, αλλά και της επόμενης, ο χώρος ALMA θα εκθέσει τόσο ιστορικούς καλλιτέχνες της χώρας μας, όσο και φρέσκες δουλειές νέων καλλιτεχνών, προωθημένα ή πειραματικά έργα και ειδικές εκθέσεις που σπάνια έχουμε ευκαιρία να δούμε, ακόμη και στην Αθήνα. Η τόλμη θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της δραστηριότητάς του. Στον χώρο της γκαλερί θα λειτουργεί και πωλητήριο/art shop με αντικείμενα τέχνης, μικρογλυπτική, κοσμήματα γνωστών δημιουργών και εκδόσεις τέχνης.
Η πρώτη έκθεση του χώρου επικεντρώνεται στους ζωγράφους Μανόλη Χάρο και Παύλο Σάμιο. Και οι δυο τους έχουν παρουσιάσει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα χαρακτηριστικά δείγματα του έργου τους των τελευταίων χρόνων. Ο Μ. Χάρος θα παρουσιάσει έργα με βάση τον έναστρο νυχτερινό ουρανό, μέσα από σαγηνευτικές χρωματικές συνθέσεις, ενώ ο Π. Σάμιος έναν συνδυασμό ερωτικών ζευγαριών και νεκρών φύσεων με φόντο το νυχτερινό φεγγάρι.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 18 - 03 - 2010 έως 30 - 04 - 2010.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Τρίτη - Πέμτη - Σάββατο: 10π.μ. έως 14 μ.μ.
Τετάρτη - Παρασκευή: 10 π.μ. έως 14 μ.μ. και 18μ.μ. έως 21μ.μ.
Υπεύθυνη gallery: Μαρία Αλμπάνη
Καρανάσιου 13, Τρίκαλα ΤΚ 42100
Τηλ. 2431074586 κιν. 6977715842, e-mail: malmpani@gmail.com







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου