Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Έξι ζωγραφικές διαδρομές στην «Alma»

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης «Alma», εγκαινιάζει την Παρασκευή 14 Μαίου (ώρα: 8:30 μ. μ.) την ομαδική έκθεση Έξι Ζωγραφικές Διαδρομές, με τη συμμετοχή έξι καταξιωμένων δημιουργών: Ζαχαρίας Αρβανίτης, Μιχάλης Αρφαράς, Γιάννης Βαλαβανίδης, Χρόνης Μπότσογλου, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης και Νίκος Χουλιαράς.

Τα αντιπροσωπευτικά έργα που παρουσιάζουν έρχονται να αποτυπώσουν την πολυμορφία των παραστατικών τάσεων, να ανιχνεύσουν μερικές από τις πιο ισχυρές εκφάνσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης όπως αυτές διαμορφώθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Ένα δεύτερο στοιχείο που τους συνδέει είναι η παρουσία τους στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου με υποδειγματικό ήθος και συγκροτημένη μέθοδο διδάσκουν την τέχνη, ανοίγοντας δρόμους μέσα από τους οποίους οι μαθητές τους θα αναζητήσουν νέες μορφές και εκφράσεις. Πρόκειται ωστόσο για καλλιτέχνες που κατόρθωσαν να διαχειριστούν και να ισορροπήσουν την ευθύνη της διδασκαλίας με την προσωπική τους παραγωγή.

Η γκαλερί «Alma» είναι ένας νέος χώρος τέχνης στα Τρίκαλα, που στοχεύει στην παρουσίαση και την προβολή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης με τη διοργάνωση ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, παλαιότερων αλλά και νεώτερων καλλιτεχνών. Η έκθεση Έξι Ζωγραφικές Διαδρομές είναι η δεύτερη έκθεση που πραγματοποιείται στον χώρο της γκαλερί, δίνοντας το στίγμα για την ποιότητα των επιλογών και τη σοβαρότητα των προθέσεών της.
Οι καλλιτέχνες θα παραστούν στα εγκαίνια.

Υπεύθυνη Γκαλερί: Μαρία Αλμπάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου