Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Έκθεση Βιβλίου στα Τρίκαλα

Διοργανώνεται για 17η χρονιά από το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Τρικάλων




Την 17η Έκθεση Βιβλίου θα πραγματοποιήσει και φέτος ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Νομού Τρικάλων, με τίτλο «Τα Τρίκαλα αγαπάνε τα βιβλία».

Η έκθεση θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 16 Μαΐου στο χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 10.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 11.30 το βράδυ.


Στη φετινή έκθεση βιβλίου συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία: Αλφαβητάρι, Επιλογή, Κηρήθρες, Μπάλλας, Πανουργιάς, Τσιλινίδα, Τσιοπελάκος και Τύποις.

Στην έκθεση οι Τρικαλινοί θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις κυκλοφορίες βιβλίων από εκδοτικούς οίκους και είναι ωφέλιμο να την επισκεφτούν και κυρίως να αγοράσουν βιβλία, διότι η χρησιμότητα της ανάγνωσης είναι πολλαπλή, αφού παρέχει γνώσεις αλλά και ψυχαγωγία στους αναγνώστες.


Για πρώτη φορά φέτος η διοίκηση του Συλλόγου Βιβλιοπωλών δεν θα διοργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια, κι’ αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στο μεταξύ, ο κλάδος των βιβλιοπωλών είναι από τους πρώτους που επηρεάστηκε αρνητικά από την οικονομική κρίση, καθώς καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο μείωση των πωλήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), η μείωση στις πωλήσεις βιβλίων στην Ελλάδα φτάνει στο 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου